Walvissen en meer

Maandag 7 september Prince Rupert

Vandaag hadden we de walvis-excursie. We moesten ons een half uur van te voren melden, dus we gingen om kwart over 8 al van de camping naar de haven. Toch nog vroeg op, op deze vrije dag. De excursie is leuk. We zien veel walvissen, maar jammer genoeg geen zeeleeuwen of andere dieren.

We zijn na de excursie met Ina & Gine en Gerard & Diana wezen eten, de rest trok hun eigen plan.
Vervolgens zijn wij naar BC ferries gegaan om e.e.a. te informeren en regelen voor de boottocht van morgen. ’s Avonds een korte meeting gehouden bij ons eerste kampvuur (vanwege de droogte mocht er niet gestookt worden op de campings) en bijtijds naar bed want de volgende ochtend is het om 04.15 opstaan voor de veerboot.

Dinsdag 8 september Prince Rupert – Port Hardy

Rond 05.15 uur vertrekken we in colonne voor het korte stukje naar de veerboot. Het weer is niet al te best, zwaar bewolkt, regen donker en koud. Niet de meest ideale start om aan een 16 uur durende boottocht te beginnen.
Bij opmeten tijdens het inchecken blijkt dat onze camper niet 20 feet is maar 23. We moeten dus bijbetalen. Vanwege het slechte weer biedt de incheckmevrouw aan om met de camperlijst de rest van de groep op te meten, zodat wij niet nat geregend zouden worden. Vertrouwende dat Jonview de goede maten had doorgegeven (de rest van de groep reed de camper als besteld) geven wij de mevrouw de gegevens. Op de boot horen we tot onze stomme verbazing dat iedereen bij moest betalen; één camper zelfs CD$ 90. Gelukkig kunnen we iedereen binnen enkele dagen, na overleg met WerCo, het geld teruggeven.
Omdat de voorspelling voor het weer niet al te best is, informeren we of er nog cabins beschikbaar zijn. Dit blijkt zo te zijn. Eén stel had bij boeking al een cabin geboekt en op de boot boeken 2 stellen ook een cabin en 1 stel de speciale lounge. De rest kiest een luie stoel uit.

De stop bij Bella Bella is nog wel even leuk, ondanks dat het nog steeds regent. Hier zijn een aantal vissers op zalm aan het vissen, wat niet zo best lukt. En wat wel grappig is: de zalm springt letterlijk in het rond. Om half 12 komen we in het pikdonker aan om vervolgens in colonne in de stromende regen naar de camping te rijden. Het is nog even lastig om te zien of iedereen achter ons zit, want we kunnen niet tegelijk van de boot af. Wij zelf komen nog bijna vast te zitten op het drassige gras. Met behulp van het 4 wheel drive systeem zijn we gelukkig snel los. Uiteindelijk zijn we allemaal om even na middernacht op de camping geïnstalleerd en kunnen we naar bed.

Woensdag 9 september Port Hardy – Campbell River

Bij het ontwaken regent het nog steeds. Wij staan paraat om de groepsleden eventueel los te trekken, maar dat blijkt niet nodig te zijn. De gewone campers hebben allemaal dubbel lucht op de achterassen, dus het gewicht is beter verdeeld en zo kan iedereen eenvoudig vertrekken.
Arnold & Margriet gaan als enige naar Port Hardy. Ze vinden het een leuk stadje.
We ontmoeten iedereen in Telegraph Cove en daar genieten van een hele grote kop cappuccino.

Een uurtje later zien we bijna iedereen bij de Cable House. Een restaurantje helemaal gebouwd met een staalkabel. Altijd leuk zulke toevallige ontmoetingen. Ondertussen is het weer opgeklaard en kijken we allemaal toch weer wat vrolijker. Als laatste stopplaats wordt Campbell River nog aangedaan.
Iedereen is het ermee eens: 16 uur op een boot is wel erg lang. Helemaal als het al die tijd regent.
De camping ligt mooi tussen de bomen aan het strand en er is een goede shelter aanwezig om de meeting te houden.

Donderdag 10 september Campbell River – Ucluelet/Tofino

Jammer dat we hier maar 1 nacht staan. Het is een goede plek om Orca’s te bekijken. Dat zou eventueel ook in Victoria kunnen, ware het niet dat er in en om Victoria veel te doen is.
De dag start weer mooi. De lucht is blauw met hier en daar een wolkje. Het is een mooie route naar de Pacific Rim en iedereen verheugt zich er op dat de 4 laatste campings wat rust zullen geven, omdat we dan overal 2 nachten zullen staan. Klaas & Pita proberen nog naar een waterval te rijden. Onderweg wordt hen verteld dat deze niet met eigen vervoer te bereiken is, tenzij je er een meerdaagse wandeltocht van maakt..

Vlakbij Port Alberni is enkele kilometers van de weg een Saw Mill. Bij aankomst blijkt deze gesloten te zijn. Er loopt wel een man rond in overall en zegt dat we zelf wel mogen rondkijken. Nog geen 5 minuten later komt hij achter ons aan en geeft ons een persoonlijke rondleiding. Dit is dan weer één van de charmes van dit mooie land en zijn aardige mensen.
We rijden dwars door Cathedral Grove. Een oerbos met mooie grillige bomen met aan weerszijden van de weg een wandelpad met tekst en uitleg over de grote bomen en het leven in dit stukje bos.
De camping is goed. Dit wordt mede bepaald door de aanwezigheid van een beer met jong.

Vrijdag 11 september Ucluelet/Tofino

Alweer een mooie dag. Iedereen begint rustig aan. De eerste uurtjes zit men in de zon lekker een boekje te lezen.
Vooral de kustwandeling van Ucluelet wordt zeer gewaardeerd. De weg naar Tofino is mooi. De uitstapjes naar de kust kosten de nodige tijd maar zijn zeer de moeite waard. In Tofino is het behoorlijk druk.

De weinige terasjes zijn goed gevuld. Over het algemeen vindt men Ucluelet leuker dan Tofino met name, omdat het er rustiger is.

Zaterdag 12 september Ucluelet/Tofino – Victoria

Een lange rit met veel te doen onderweg. In Chemaines zijn er vandaag, behalve de altijd aanwezige muurschilderingen, ook een flink aantal oude auto’s.

Enkele mensen die in de auto’s zitten, hebben ook hun kleding aangepast uit de tijd dat hun auto komt. Ze rijden een rondje door het stadje en parkeren hun auto op het pleintje. Er zitten leuke exemplaren tussen.
De voetstapjes op de grond wijzen de weg langs de muurschilderingen waardoor je een leuke wandeling door het plaatsje kunt maken.

Zondag 13 september Victoria

Iedereen gaat met de bus naar het centrum en trekt zijn eigen plan. Wij komen Gerard & Diana tegen en maken samen met hen een havencruise.

Er wordt her en der wat geshopt en sommige bezoeken een museum. Victoria is een leuke stad en we zouden daar best een dagje langer willen verblijven.

Maandag 14 september Victoria – Whistler

Iedereen neemt de boot bij Schwarz Bay en we hoeven voor niemand de boot te reserveren, omdat onder andere Butchart Gardens nog met een bezoek vereerd zal worden. De boottijden zijn bekend, dus iedereen kan zelf bepalen welke boot men neemt. Uiteindelijk blijken we zo’n beetje allemaal op dezelfde boot te zitten. De route dwars door Vancouver valt niet mee. Degenen die navigatie hebben, worden redelijk eenvoudig door de stad gelootst.

De mensen die met de kaart rijden, hebben het niet makkelijk. Mede omdat er 2 afslagen zijn die op de kaart niet goed te zien zijn en de bewegwijzering vaak laat aangegeven is. Uiteindelijk is iedereen ruim op tijd aanwezig in Whistler.Op de camping is een golf putting baan. Samen met Gerard & Diana en Gine & Ina lopen we het 18 holes parcours.

Dinsdag 15 september Whistler

Iedereen gaat het dorp in. Er is een hele grote parkeerplaats waar de camper goed gestald kan worden. Het winkelgebied en de skiliften zijn daarvandaan op loopafstand. Klaas & Pita gaan een 3 uur durende berenexcursie doen. Ze zien een aantal beren op korte afstand en zijn goed te spreken over deze excursie.

Er zijn erg veel bouwactiviteiten, zowel aan gebouwen als aan de wegen in en rondom Whistler, alles in het kader van de Olympische spelen. Van de Spelen zelf is niets te zien. De skipistes en dergelijk worden op ruim 15 km van Whistler gebouwd en zijn voor het publiek niet toegankelijk.

Woensdag 16 september Whistler – Vancouver

Voor vandaag de laatste etappe. Men ziet er een beetje tegenop om weer door de stad te moeten. Uitgelegd dat dit niet nodig is, omdat de camping vlakbij Hwy 1 ligt en we de stad hiermee rechts laten liggen.
Het eerste deel van de dag is wat regenachtig, maar eindigt gelukkig met een zonnetje. Omdat het eerste deel wat regenachtig is, nodigt het niet uit tot veel activiteiten. De meesten zijn dan ook al op tijd op de camping. Dit is maar goed ook, want tegen de tijd dat wij zelf arriveren (uur of 3) hebben we een flinke file op de hwy.

Donderdag 17 september Vancouver

Een aantal stellen ging de stad in en maken een hop-on-hop-of-tour. Op deze manier krijg je in korte tijd veel te zien van de stad.

Om 18.00 uur zouden we bij de camping opgepikt worden voor het afscheidsdiner. De bus laat bijna 20 minuten op zich wachten. Het afscheidsdiner is in de Harbour Tower. Het bovenste brede deel van de toren draait om de as. Zo word je vanaf je stoel 360 graden rondgedraaid terwijl je aan het eten bent.

Vrijdag 18 september Vancouver – Amsterdam

We hoeven pas om 13.00 uur bij Fraserway te zijn, dus iedereen heeft genoeg tijd om te pakken. Trouwens bijna iedereen was al bijna klaar, omdat gisteren vanwege het weer al één en ander was ingepakt. En omdat er verder niets te doen is, zijn we allemaal al om 12.00 ter plekke.
De bus zou ons om 14.00 uur oppikken. Om even na 1 komt er een telefoontje bij Fraserway dat de buschauffeur op de camping staat om ons naar het vliegveld te brengen. Beetje vreemd. Gelukkig is deze chauffeur verder ruim op tijd, zodat hij ook nog voor 14.00 uur bij Fraserway kan zijn.
Na het inchecken hebben we nog zo’n 3 uur de tijd om een beetje rond te kijken. De vlucht vertrekt op tijd en heeft ook op deze vlucht een stop in Calgary van ruim een uur.

Zaterdag 19 september Amsterdam

We komen een half uur voor de geplande tijd op Schiphol aan.
Na van elkaar afscheid te nemen, afsprekend elkaar in ieder geval op 28 november in Ede weer te zien, gaat ieder zijns weegs.

Beste allemaal.
Wij willen jullie bedanken voor de gezellige weken in dit mooie land en hopen jullie nog een keer tegen te komen op één van onze andere reizen.

<<Al weer een stuk verder