Met de camper door Nieuw Zeeland (November 2006)

Camperreis door Nieuw Zeeland

Met een camper door Nieuw Zeeland reizen blijft altijd leuk.

Ook dit keer begeleiden we een groep Nederlanders die allemaal met hun eigen camper Nieuw Zeeland willen ontdekken.

Wil je zien hoe het Betsie & Jan, George & Inge, Kees & Betsy, Rien & Ineke, Klaas & Pita, Harry & Metty & Michiel en hun begeleiders (Jack & Marjan) zich vermaken, houd dan deze pagina in de gaten.

We zullen proberen regelmatig de site van leesvoer maar zeker ook van foto’s te voorzien.

Voor de foto’s zie: Foto’s groepsreis Nieuw Zeeland 2006

5 november: Al een week van huis
11 november: Klaar voor de oversteek
14 november: Zuider Eiland gestart
21 november: Na regen komt zonneschijn
24 november: Bijna op het eind
30 november: De eindstreep

De eindstreep

Vrijdag 24 november

Vandaag de vrije dag in Dunedin. De dag wordt door iedereen goed benut. Er worden bus-stadstoeren gemaakt, wandeltoer door Dunedin, het enige kasteel van Nieuw Zeeland wordt bezocht en natuurlijk niet te vergeten de beestjes op de peninsula. Of door zelf verschillende excursies te maken of met een toer mee te gaan. Gelukkig zit het weer ook een beetje mee, alleen die vervelende koude wind blijft maar aanhouden. Lees verder

MT Cook in zicht

Slope Point

Bijna op het eind

Dinsdag 21 november

Het belooft weer een zonnige dag te worden, hoewel de wind nog behoorlijk koud is. Vandaag gaat bijna iedereen naar de Doubtful Sound. Wij reizen mee tot aan Manapouri. Het weer in de Sound was niet heel mooi, veel bewolking en af en toe wat miezel regen.

Woensdag 22 november

Hoewel gistermiddag de lucht wat dicht trok in Te Anau, schijnt … Lees verder


Na regen komt zonneschijn

Donderdag 16 november

Het is nog redelijk helder bij het opstaan, de donkere wolken beginnen zich al wel te verzamelen boven de gletsjers. Gelukkig blijft het tot een uur of 2 droog en iedereen die een wandeling gepland heeft, kan deze ook doen. George & Inge hebben de gok gewaagd en zijn op goed geluk ’s morgens naar het dorp gegaan voor een helikoptervlucht. En het is ze gelukt met een landing op de gletsjer. Rien heeft als enige een helihike gedaan. Hoewel hij pas rond twaalf… Lees verder

TSS Earnslaw

Tussen de dolfijnen

Zuider Eiland gestart

Zondag 12 november

Om half 7 staan we klaar om aan de enige colonnerit te beginnen en wel naar de boot. Drie kwartier later staan we in de rij om de boot op te gaan. Er was afgelopen nacht erg veel wind, welke nu iets in kracht had afgenomen maar toch…. . Als we net weg varen komt er een melding dat we niet op het hoogste buitendek mogen in verband met de harde wind. Tegen de tijd dat we de Sound in varen is het behoorlijk opgeklaard. Veel blauwe lucht, lekker zonnetje en een a… Lees verder


Klaar voor de oversteek

Maandag 6 november

Vandaag rijden we langs de kust via Tauranga en Te Puke naar Rotorua. Een paar km onder Whangamata is een leuke wandeling naar de Wentworth Falls. Om daar te komen moet je een keer of 5 de Wentworth River doorkruisen. Gelukkig liggen er een aantal stapstenen om zo natte voeten te voorkomen. Op het eind is een platform waar je de waterval goed kunt zien. Het is een behoorlijke, in 2 etappes dendert deze naar beneden en zal uiteindelijk via de rivier in de zee ui… Lees verder

Maori kerkje in Ohinemutu Rotorua

Uitzicht Skytower op Harbour Bridge Auckland

Al een week van huis

Maandag 30 oktober 2006

Na en redelijke goede nachtrust even flink ontbijten. Voor we wat krijgen zal het 14.00.geweest zijn en zitten we hoog in de lucht. We zitten in hetzelfde hotel als Kees en Betsy. Op Schiphol is de balie nog niet open. We moeten nog 10 minuten wachten. Het inchecken gaat langzaan en de deelnemers druppelen binnen. Om half 11 heeft iedereen een stoel en we zullen ons verzamelen bij de gate. Het vliegtuig vertrekt redelijk op tijd en brengt ons in 12 uur naar … Lees verder


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.