USA

De Verenigde Staten van Amerika (ook wel de Verenigde Staten, de VS en Amerika) is een federale constitutionele republiek, bestaande uit vijftig staten en een federaal district. Het land is in het algemeen gelegen in het centrum van Noord-Amerika, waar de achtenveertig aaneengesloten staten en Washington, DC, de hoofdstad, tussen de Stille en Atlantische Oceaan liggen, begrenst door Canada in het noorden en Mexico in het zuiden. De staat Alaska ligt in het noordwesten van het continent met Canada in het oosten en Rusland in het westen aan de andere kant van de Beringstraat. De staat Hawaii is een eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan. Het land bezit ook een aantal gebieden in de Stille Oceaan en de Caraïben.
Met 9,83 miljoen km2 en meer dan 312 miljoen mensen is de Verenigde Staten het derde of vierde grootste land in totale oppervlakte en de derde grootste in zowel oppervlakte als bevolking. Het is een van de meest etnisch diverse en multiculturele landen ter wereld, het product van grootschalige immigratie uit vele landen. De Amerikaanse economie is ’s werelds grootste nationale economie met een geschatte BBP in 2010 van 14.780 dollar biljoen (23% van de nominale het wereldwijde BBP en 20% van het mondiale BBP in koopkracht pariteit).

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.