Naar Nieuw Zeeland in februari 2008

Camperreis door Nieuw Zeeland

Een nieuw reis met de camper naar Nieuw Zeeland dient zich aan.

Samen met (in willekeurige volgorde) Gerrit & Dora, Harm & Pietje, Hilda & Jaap, Hanneke & Ben, Jeanne & Peter, Wim & Wil, Ria & Wil, Henk & Mariët, Ab & Mirjan, Peter & Inge, Jan & Marian, Fred & Fenna zijn wij (Jack & Marjan) op 4 februari naar het land van de lange witte wolk vertrokken
Voor het volledige verhaal kijk dan in: Nieuw Zeeland februari 2008

Voor de foto’s zijn moet je zijn op: Foto’s van camperreis Nieuw Zeeland Februari 2008

10 februari: Al weer een paar dagen onderweg
11 februari: Bijna in Wellington
19 februari: Wellington
23 februari: Over de helft
27 februari: Bungy!!!!!
4 maart: Het einde

Het einde

Dinsdag 26 februari

Goh, wat saai als iedereen weg is en je zit op de camping. Er zijn 12 mensen naar de Milford Sound. Hanneke & Ben hebben voor het gemak gekozen en zijn met de bus en de andere 10 hebben zich verdeeld over 3 campers. De overige 8 zijn naar de Doubtful Sound.
De Milford mensen hadden pech voor wat betreft het weer: veel regen. De Doubtful mensen hadden wat meer geluk: overwegend droog… Lees verder

Mozaïk in Geraldine

Cadrona Hotel

Bungy!!!!

Vrijdag 22 februari

De blauwe lucht is niet meer zichtbaar. Gelukkig is het wel droog en schijnt er een heel flauw zonnetje. Ab & Mirjam gaan nog een helivlucht maken, maar dan bij de Fox Glacier. Iedereen is al vroeg op pad. We hebben een vrij lange route en er is veel te doen onderweg.
Helaas waren er geen pinguïns te zien op Monro Beach. Maar onderweg konden we wel een heerlijk broodje zalm eten bij de zalmkwekerij.
Het is een ideale dag voor de sandflies, ze zi… Lees verder


Over de helft

Zondag 17 februari

De overtocht. Ze hebben allemaal besloten om achter ons aan te hobbelen naar de ferry. Tijdens de rit kijken we regelmatig in de spiegels en proberen snel alle 10 de campers te tellen. Dat valt niet altijd mee. Het is een mooi gezicht al die camper op een rijtje. Gelukkig vallen er geen grote gaten en in drie kwartier zijn we bij de boot.
Als we bij het zeegat komen wordt het water even wat heftig. Er wordt omgeroepen waar de kotszakjes zijn en mensen die la… Lees verder

Abel Tasman

Bee Hive

Wellington

Vrijdag 15 februari

Een lange rit vandaag. Het eerste deel is een bochtige. Heuveltje op en heuveltje af. Er zijn er een paar die de metal road nemen om in Wanganui te komen. Wanganui is een leuke plaats om even te stoppen. We zien dan ook verschillende campers (van de groep) in het plaatsje staan.
Het laatste stuk naar Paekakariki is vrij vlak. Met de zijwind moeten we goed oppassen. In Foxton staat een Hollandse molen. Wil & Ria kopen er peperkoek en Gerrit en Dora kopen er ha… Lees verder


Bijna in wellington

Zaterdag 9 februari

Het zal een vermoeiende dag worden. Een vrij lange route met onderweg heel veel te doen. We hebben twee mensen in de groep die mega last hebben van de jetlag. Zij zullen dan ook de alternatieve route rijden. Bij de picknickplaats Karangahaka Gorge ontmoeten ze elkaar en met z’n vieren genieten ze daar van de omgeving.
Harm & Pietje hebben genoten van het treintje in Coromandel Village. Fred & Fenna, Ab & Mirjam en Wil & Ria zijn oa. naar Ca… Lees verder

Kiwi in Te Puke

Viegveld Auckland

Al weer een paar dagen onderweg

Maandag 4 februari

Eindelijk is het zover. We gaan naar Nieuw Zeeland! Helaas hebben Wil & Wim moeten annuleren omdat Wil haar vader afgelopen vrijdag is overleden. En omdat Jeanne en Peter met hen zouden samen reizen, hebben zij ook besloten de reis met een jaar uit te stellen.
Om kwart over acht was bijna de hele groep bijeen om in te checken. Na wat file perikelen kwamen Gerrit & Dora als laatste binnen stuiven en al snel had iedereen een stoel in het vliegtui… Lees verder


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.