Op weg in Canada

Weerzien met Canada

Nadat Canada ons vorig jaar zo goed bevallen was, is het nu tijd om nog meer van Canada te zien.

Net als met onze vorige reis houd deze pagina in de gaten.

Voor de foto’s zie: Foto’s Canada 2007

We zullen proberen regelmatig de site van leesvoer maar zeker ook van foto’s te voorzien.


We zijn weer thuis

Donderdag 21 juni

Het belooft weer een mooie dag te worden. Helaas moeten we vandaag een aardig stukje rijden. Met de besneeuwde bergtoppen in de achteruitkijkspiegel en een wat vlakker wordend landschap voor ons komen we in de eerste grote plaats, namelijk Rocky Mountain House. Het is een stuk groter dan we dachten. Omdat we vrij laat waren vertrokken en al zin hebben in koffie en een broodje, stoppen we bij Tim Horton. Als we uit de auto stappen waar de ai…. Lees verder

Royal Tyrrell Museum in Drumheller

Peyto Lake

Terug in de Rocky Mountains

Zondag 17 juni

Het lijkt een aardige dag te worden, alhoewel de lucht nog wel wat bewolkt is. We gaan met de auto The Summit Parkway op (zover we kunnen). Bij de ingang van het Park zien we dat we tot 16 km kunnen rijden (de weg is 26 km lang). Tot de 16 km maken we af en toe een stop om van het uitzicht te genieten. Bij de 16 km aangekomen is het hek gesloten. We kunnen hier de camper parkeren en we gaan te voet nog een eindje verder. Je zou zeggen dat je al snel snee… Lees verder


De tijd gaat snel

Woensdag 13 juni

Het weer is toch nog redelijk, maar we gaan verder. Eerst nog werken aan het verslag en het één en ander op internet plaatsen, nog een paar boodschapjes doen en uiteindelijk is het pas half 1 als we vertrekken. Ondertussen betrekt de lucht meer en meer. We krijgen nog aardig wat regen op ons dak en ook deze keer krijgen we Mt. Robsen niet te zien. We zien nog wel een verdwaald hertje en de mooses kunnen we ook tijdens deze trip vergeten.
Lees verder

Ray's Farm

Onderweg naar Banff

In de Rocky Mountains

Vrijdag 8 juni

Vandaag naar Banff. Eerst nog even naar de parkeerplaats om te internetten. De Hotsprings laten we, wat voor het is, wel een korte stop om een paar plaatjes te maken van de Sinclair Canyon. Helaas is de lucht wat te grauw om de bergwanden er mooi uit te laten komen.
Even verderop staat er een geit midden op de weg wat straatzout te likken. Schijnen ze erg lekker te vinden. Als we er voorzichtig langsrijden kijkt ie niet op of om.
Gelukkig was het de vorige… Lees verder


De eerste week zit er al weer op

Dinsdag 5 juni

Het belooft toch nog een hele mooie dag te worden. Na de regenbui van gisteravond leek het mooie weer op te houden en de voorspellingen waren in eerste instantie ook een stuk minder voor vandaag.
We gaan dus maar een stukkie lopen. Eerst naar de Lower Bertha Falls. Met onderweg mooie uitzichten op de camping en het meer komen we na de hele tijd bergopwaarts te hebben gelopen bij de Falls. Niet de meest spectaculaire , maar toch wel mooi. Zo’n drie kilometer verd… Lees verder

Zwarte Beer

Calgary

De eerste stappen

Donderdag 31 mei

Na goede treinverbindingen waren we mooi op tijd op Schiphol. Even wat kunnen eten en naar de boarding. Wat een willekeur, de één moet z’n (berg)schoenen uitdoen en de ander niet. Schijnveiligheid.
We vertrokken een half uur later dan gepland. Martinair moet toch maar eens eerder gaan boarden, het kost ze, net als vorig jaar, veel te veel tijd. Gelukkig hadden we een gunstige wind en een heel rustige vlucht, zodat we 5 minuten later dan gepland landden. … Lees verder


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.